Постари или помлади партнери?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Истражувањето што опфати три илјади испитаници покажало дека колку што е поголема разликата во годините, толку расте и бројот на разводи. Петгодишната разлика меѓу партнерите значи дека имаат 18 отсто поголема шанса дека ќе се разведат за разлика од двојките што имаат ист број години.
Овој процент расте на 39 отсто ако разликата меѓу партнерите е десет години, и на 95 отсто ако партнерите ги делат 20 години.
http://magicnasvadba.mk/?p=7128

Моја препорака за брак - не поголема разлика од 3 години
 
Член од
4 октомври 2014
Мислења
265
Поени од реакции
151
Aј некој нека кажи зш помлади момци и девојки сакаат постари партнери и обратно зш постари мажи и жени сакаат помлади партнери а оние на иста возраст се малце
 
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.821
Поени од реакции
2.911
Aј некој нека кажи зш помлади момци и девојки сакаат постари партнери и обратно зш постари мажи и жени сакаат помлади партнери а оние на иста возраст се малце
Тоа може да биде една причина за секс и пари и ништо друго ;)


Sent from my iPad 3 using Tapatalk
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Немаат врски парите.
Постар партнер значи и поискусен, поформено тело, подобар начин на однесување кон жената.
 
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Na eden moj drugar tatko mu e postar 18 god od majka mu pa nemat si najle. Porano pa obicaj bilo zenite da se postari od mazite :) Znam za poveke parovi kaj so zenata e postara po 5-6 god, pa sea ti vidi! Prasanjeto na temata e stereotipno samo po sebe, inace dali postara ili pomlada toa zavise od deno, od meseco, od raspolozenito, od mesecinata dali e puna kao deneska sho e najpuna, od konstelcijata na zvezdite i planetite i od jos mnogo toga ;)
 
A

Antigona

Гостин
Тренингот е често најинтерсниот дел :P. Ти фудбалер да не ќе ја правиш цела година :D дај не заебавај.

Второ не рече тоа него рече џабе цицки и гз ако не знаела како да ги искористи. Има многу што знаат што и како ама ги немаат тие атрибути. Цело е кога имаш се, ко што ти е битно да ги има другите особини негледам зошто да мора да ги запоставиш физичките.

Може да имаш одличен муабет со некоја и да ти е подршка, утеха бла бла бла, ама ако на крај не ти е привлечна кога тогаш таа врска ќе пропадне. Тие таквите се подобро да ги ставиш во френдс зона уште на почеток.

Не е се во физичката привлечност ако нема ништо во главата . ;) Или идеш на варијанта да е убава али глупа па ке игра по твои правила , а smarty ?[DOUBLEPOST=1468963522][/DOUBLEPOST]
Второ, не викам дека облините се џабе. Туку дека џабе се „цицки и гз“, ако го добиеш само тоа - без останатиот пакет. И дека само копиљаци кои поминуваат низ пубертет и единствено сексуално искуство им е PornHub, или евентуално возрасни особи кои сакаат да импресионираат копиљаци на клупи во маало може да имаат вакво размислување.

Пак ќе кажам, партнерот е повеќе од пар цицки и гз. Не само што овие работи (ако збориме за секс) сами по себе нема да ја завршат работата без соодветно однесување, туку и нема да ти бидат од корист во други (несексуални) ситуации, кои верувале или не - се применуваат со партнерите, како: заедничко размислување, разговор, поддршка, утеха, заеднички планови и тн. Или ќе и речам: „Душо, натрти се, треба да разговараме...“?


Браво за постот :bravobe:



ОН топик : постари мажи.
 
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Abe ovaa @Antigona sho ne se znae dali e zensko ili masko da ne ispadne na kraj dvocefka deka e :pos:
Svasta ima po toa skandinavijata :confused:
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.308
Поени од реакции
22.593
Не е се во физичката привлечност ако нема ништо во главата . ;) Или идеш на варијанта да е убава али глупа па ке игра по твои правила , а smarty ?


Ne mi treba da e tolku pametna, nitu pak da imame bog znae kakov muabet - za toa si imam drugari :pos:

Od zivotot treba i dvajcata da dobieme maksimum, taka da bitno e samo da sakame slicni raboti i da sakame zivotot da se odviva po odredena zaednicki posakuvana nasoka i da apsolutno sakam ako moze da igra po moj pravila :icon_mrgr:
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.863
Поени од реакции
6.370
Море секс со постара од мене е каде каде појако споредено со сексот со помлада или иста како мене... да не помисли некој ептен постара но еве ме имам односи зачестени, со 13 години повозрасна од мене, лудница , лудница... немав нималку слично искуство до сега со помладите....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom