Поделба на обврските во домот

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Ne postoi takva podelba, barem ne kaj mene
 

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Машкото е машко, женското е женско тие се две различни работи. Колку и да се сака да бидат рамноправни никогаш нема да се стаса до потполна рамноправност. Зошто, бидејќи неможе да се мешаат баби и жаби заедно. Значи јас колку што знам немам видено женска во каменолом или нешто слично ваква тешка работа да ја работи женско. Секој има свои предиспозиции машкото има сила и нормално дека дома треба да работи повеќе физичка работа а женското нетреба.
Значи поделба во работата си има, само треба некогаш тој другиот или другата да си помагаат меѓу себе!
 
Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Па не ја делиме работата на машка и женска сега ептен нешто ако е тешко и ако треба машка рака но секој како има време така ќе подработи нешто. И мислам дека е ок.
 

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Kaj нас не ги делиме обврските на машки/женски туку гледаме да ги поделиме истите, да сработиме се и после заедно да уживаме и да се лезетиме :) Така функционираме од запознавање па и во брак. Гледаме да поминуваме што е можно повеќе време заедно, а ако еден работи и му искочи душа од замор нема да биде во состојба ни да го погледне партнерот кој пати од комплекс дека тоа е машка/женска работа.
 
Член од
20 декември 2015
Мислења
122
Поени од реакции
40
mene doma mi e ostaveno pretezno cela mozna rabota mene.maz mi za zal e so mislenje deka edninstvena rabota na mazot e da donese pari doma se drugo e rabota na zenata.no iako epten retko sepak sekogas znae da pomogne
 

Kajgana Shop

На врв Bottom