Пастрмајлии и нивна подготовка

faraon

БОГ
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.384
Поени од реакции
21.930

А да прашам ... Зошто кога ќе се испечи пастрамајлијата месото станува премногу суво..???..

Што треба да се стави за да како што треба..Ако знае некој нека пише,,..Чекам одговор..
Сакаш да кажеш стане тврдо ?Ако е тоа прашањето значи дека многу време стои пастрамајлијата во шпорет и не е соодветна температурата за печење.
А за суво може да е суво ептен ако е чисто месо без ни малку сланина и нема што да се топи и доага до стврднување и сушење на месото:Значи за пастрамајлија месото треба да има и малце сланина за таа да се стопи кога се пече пастрамајлијата а месото да остане свежо и да го задржи тој сок што го содржи.[/quote]



Па ако не стои доволно време во шпоретот тестото нема да биде испечено..Но арно кажа суво е затоа што само месо е нема ни маст ни сланина..

Исто така ми беше и со пиците но кога додадов сланинка ..ммм ммм..
Поздрав..
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Сакаш да кажеш стане тврдо ?Ако е тоа прашањето значи дека многу време стои пастрамајлијата во шпорет и не е соодветна температурата за печење.
А за суво може да е суво ептен ако е чисто месо без ни малку сланина и нема што да се топи и доага до стврднување и сушење на месото:Значи за пастрамајлија месото треба да има и малце сланина за таа да се стопи кога се пече пастрамајлијата а месото да остане свежо и да го задржи тој сок што го содржи.


Па ако не стои доволно време во шпоретот тестото нема да биде испечено..Но арно кажа суво е затоа што само месо е нема ни маст ни сланина..

Исто така ми беше и со пиците но кога додадов сланинка ..ммм ммм..
Поздрав..[/quote]
Teстото се растгнува потенко да не е дебело и со добра темпертаура за печење се испекува за 10 минути.Ама ако тестото е дебело тогаш додека да се испечи месото станува тврдо како камен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom