Перверзии кај човекот!

S

smart ass

Гостин
Вистината е дека ѓејој се аномалија,екстремно ретка појава кај човекот.
А што и како ќе се смени ќе покаже иднината.
Во која ѓејојте за жал,пократко партиципираат од хетеро рајата за некои 28 години во просек.
Никаков закон нема да го смени тоа.
Точно но сепак мислам дека реалноста треба да се прифати,тие се тука инаку да аномалија но уште почудно е што истата води најчесто до перверзии,садо-мазо,актив-пасив унишиладус версатилес(како беше??) па шибање предмети-прашањето ми е дали овие перверзии кои се процентуално почести кај ѓејон се резултат на општеството т.е на одбивноста,на неприфаќањето на тие луѓе од другите...мислам луѓе се сепак сега со доказите за маркерот Хкју28 како и мозочното скенирање јасно е каков е машки геј мозок и каков е женски лезбејски мозок но поентата е-гејовите ќе бидат( и се) како биолошко оружје(и потенцијална закана) за јавното здравје така да аномалија или не немам право поради општествените морални норми или религиозни да го осудам имам право да ги жалам оти се одбиени како грдото пајче ама сепак смешни се....-принц е во право кога напиша на една тема дексексуалноста чувајте си ја в кревет а не на Улица,затоа мислам дека доколку се изврши детална анализа и експерименти(со бракови или партнерства) од други држави и се дојде до некакво институционално решение барем во Македонија Сифилисот,Хепатит Ц и АИДС нема да заземат огромен замав а како што е тргнато се се проѓејува...Чим и александар е ѓејон ондак сигурно имал брак покрај со персијките и со БУКЕФАЛ:vozbud:

И уште еден факт-75% од порно актерите учествуваат во снимање "романтикус простата" геј филмови.

А кај жените скоро 90% што и е нормално.

--- надополнето ---

Кога ќе го смениме името ќе не примат у ЕУ и ќе им дадеме права на хомосексуалците а тоа ќе биде некад на Св.Никад:icon_lol:
Ама ЕУ нема никаква врска со ѓејон-си има влада,гласачи оставено е на нас и никој не не присилува на ништо-но дојде такво време...ера на светлината,олеснета комуникација и мислам лошо е како што ми кажа еден братучед кој со женска му пошол во геј бар ги видел како се е**т ко инсекти..како колонија и после нема да има болештини...што очекуваш кога тројца маузери ќе изрешетаат анален нкружен мускул...

Инаку за жал стварно сексолозите мислат дека гејоѓ уживаат појќе во сексот(исто и оралнио) теоријата е дека партнерот знае каков е филингот на пример додека дува кубасица па му дава екстра филинг на другиот...и секако дека кружниот мускул кај мажите е тро појак од тој на женски гз т.е повеќе стимулира...незнам мене ова некако не ми е верно бидејќи се знае што е дефинитивно природното-оставање наследство-ова гејоњ не ги интересира.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ве молам извадете ги од уста,барем на темава.
 
T

Tetro

Гостин
НАЈЧУДНИ Фетиши:
- Растегнување и зголемување на гради - Не се работи за луѓе кои сакаат поголеми гради, туку замислуваат како тоа се прави пред нивни очи, па пошто е неизводливо користат балони и сл.
- Секс со инсекти: Не е во прашање вистински секс, туку присуство на инсекти кои лазат по неговото тело за време на сексот.
- Лажна некрофилија: Сексот со мртви тела е еден од најчудните и најизопачените. Пошто е тешко изводлив, фетишистот бара од партнерот да лежи мирно како да е мртов за време на сексот.
- Плисофилија: Некои особи дури ни во зрело доба не можат да се одделат од плишаните играчки па ги претвараат во сексуални објекти.

НАЈНЕОБИЧНИ Фетиши:
- Скопофилија: Возбуда при гледање еротски филмови, слики, голи тела...
- Наратофилија: Возбуда при зборување или слушање прости и безобразни зборови.
- Дакрифилија: Возбуда при лично плачење или плачење на друга особа.
- Олфактофилија или Озолагниа: Возбуда предизвикана од телесни мириси, пред се од половите органи, или мирисот од под мишки.
- Еметофилија: Возбуда при повраќање кое уште се нарекува и римски туш.
- Лактофилија: Возбуда при доење.
- Формикофилија: Слична на зоофилија, само што тука е возбуда што ја предизвикува лазење на инсекти по половите органи.
- Подофилија или фетиш на стопала: Најчест е од сите фетиши. Точки на фиксации се ножните прсти, табаните, облиците на стопалата и разни работи поврзани со стопала: лижење, љубење, скокоткање, сексуално задоволување со стопалата од партнерот, или одење по телото.
- Аретифизем: Привлечност спрема луѓе кои немаат чевли во јавност. Означува и привлечност кон луѓе кои носат сандали и сл.

НОВИ Фетиши:
- Furring: furry е назив за човек кој се облекува во животински костим или костим на лик од цртаните филмови. Пар или повеќе луѓе се облекуваат во таков костим и одат во шума меѓусебно да се сексаат.
- Трансвестизам: особи кои се облекуваат во облека од спротивниот пол, најчесто тоа се машки особи.
- Фетиш на латекс, кожа и гума: Кај овој фетиш особата се возбудува ако телото е замотано во спомнатите матерјали, на црни кревети од латекс каде што фетишистот е вакуумски фатен и овозможено му е дишење само преку цевка. Вклучени се и вреќи за спиење, PVC вреќи, па дури и плински маски.
- Фетиш на чорапи, хулахопки, најлон и мрежа: Фетишистот сака орално да го задоволат преку мрежата односно најлонот. Понекогаш останува само на тоа да се восхитува на убави нозе украсени со чорапи со повезици.
- Фетиш на железо, спајалици, клешти, ланци: Екстремен фетиш, во кој спаѓаат и штипките кои ги користат за брадавиците, а некој и на мудата.
- Фетиш на докторска амбуланта: особата најчесто се облекува во улога на доктор, има вистинска гинеколошка амбуланта и користи гинеколошки инструменти притоа користејќи лубриканти.
- Фетиш на гушење: На фетишистот му се става плинска или гумена маска, и вреќа од поливинил, а понекогаш се става во кафез или во базен со вода.
- Аксилизам: Возбудување од триење под мишки, посебно глатка.
- Макрофилија и микрофилија: позначајни се за машките особи, воглавно се работи за тоа машката особа да е пониска а женската повисока. Макрофилите ги привлекува кога високата особа преземе контрола, кога ќе ги згази. Микрофилите чуствуваат омраза спрема самите себе, посакуваат да се вратат во детството.
- Фетиш на смртоносен секс: Ги возбудува помислата на смрт за време на сексот.
- Фетиш на партнеровиот стомак: Ги привлекува салото кое одсекаде виси ,градниот кош и сл.
- Feedirism (товење): Товење е термин кој се употребува за здебелување прасе пред колење,а тука се работи за особа која го дебелее партнерот од што и двајцата се возбудуваат.
- Hogging-Прашарење е увредлива пракса на тинејџери кои поради опклада освојуваат дебели девојки,ја искористуваат нивната свест и си градат его.
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.113
Поени од реакции
8.222
Тие луѓе се болни, но не поради своите сексуални фантазии... Тоа е нешто што ние не го бираме сами. Педофилијата, како и зоофилијата, се агресивен чин - ниту животното ниту детето не се согласува доброволно на таков чин... Туку е присилено. Па според тоа тука доаѓа и садизмот (во што спаѓа и чинот на силување) односно претераната доминација... тоа е болното кај овие луѓе...
 
S

Sagan

Гостин
Се согласувам со BooBoo's lover, скоро сите фетиши се резултат на нерамнотежата меѓу нагонот за доминација и потчинетост.
Луѓето со релативна рамнотежа не се фиксираат на овие нагони, па следствено, се посветуваат на побитни работи.

Сепак, додека дејствијата им се со волја, нека си прават што сакаат.
 
F

FilipMacedon

Гостин
Што се случи со нормалниот секс??:uvo:
 

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
[Повторно се навраќам на оваа тема - случајно или не - посакав да ги прелистам моите претходни ставови - и - да - признавам изложеното е ригидно, дрско и се чита лутина од тоа ... признавам затоа што се чуствував така и сакав да го споделам мојот бес и болка
Сите оние што се затечени од моите ставови - молам да го примат моето извинување, освен за оној дел дека насилството не треба да се толерира во никоја форма и во никоја врска
 

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Perverziite pretstavuvaat nenoralno zadovoluvanje na seksualniot nagon.Zborot perverzija doaga od latinskiot zbor perverzio-izopacenost ili neprirodno odnesuvanje vo poloviot nagon.Seksualnoto zadovoluvanje moze da bide izopaceno na razlicni nacini.

Vo pravata grupa perverzii spagaat onie anomaii pri iskazuvanje na poloziot nagon koga e nasocen na neprirodniot partner.Tuka kako merka za nenormalna nasocenost na poloviot nagon e licnosta od drugiot pol,i toa na priblizno ista vozrast.Vo prvata grupa pervarzii spagaat slednite sest:
1.Homoseksualnosta-seksualna zainteresiranost za lica od istio pol.
a)kaj mazite pederastija
b)kaj zenite lezbejstvo
2.Narcizmot-poloviot nagon kon samiot sebe
3.Pedofilija-seksualniot nagon kon decata
4.Gerontofilija-seksualna naklonetost kon starite lica
5.Zoofilija-seksualna naklonetost kon zivotnite

Vtora grupa perverzii:Vo ovaa grupa perverzii vleguvaat anomaliite na poloviot nagon sto e tolku zasilen sto dostignuva pataloski pojavi:
1.Nimfomanijata-postojana zelba kaj zenite za seksualno zadovolubanje
2.Satirijaza-neodminliva zelba za seksualno zadovoluvanje kaj mazot

Treta grupa perverzii:Ovaa grupa perverzii ja cinat izopacenosta na poloziot nagon ako covekot moze da se vozbuduva seksualno pri opredeleni uslovi,dokolku se ispolnat:
1.Sadizam-seksualnoto vozbuduvanje kaj ovie lica se odigruva so zadavanje fizicki i psihicki bolki kaj partnerot
2.Mazohizam-ovie lica seksualno se vozbuduvaat ako dozivuvaat bolka na sopstvento telo ili so nivno ponizuvanje ili navreduvanje
3.Eshibicionizam-seksualno zadovoluvanje kade sto se pokzuvaat sopstvenite genitalii na lica od sprotivniot pol
4.Fetisizam-koga seksualniot nagon kaj liceto go budat samo posebni delovi od teloto na partnerot,negoviot miris,del od negovata obleka ili nekoj predmet od negovata intimna upotreba
5.Voajerstvo-koga covek se vozbuduva seksualno koga gleda drugi kako vodat ljubov
6.Ekuterstvo-koga covek seksualno se vozbuduva pri slusanje drugi kako vodat ljubov
7.Reniflerstvo-seksualno vozbuduvanje od mirisanje na tug izmet ili urina:lud: :lud: :lud: :lud:

Niedna od nabroenite seksualni perverzii ne e prirodna i normalna za covekot.Za sekoj zdrav i normalen covek,site navedeni izopacenosti predizvikuvaat odvratnost,gadenje i zagrozuvanje i tokmu vo toa se gledaat i se custvuvaat razlikite megu lica koi vodat zdrav i normalen seksualen zivot od onie koi se skloni na izopacen seksualen zivot,a toj, vsuanost, gledano od biogenetski aspekt e normalen za licata skloni ko ovoj VID odnosi.Ottuka, i vo ovjo pogled potrebno e zadlziteno educiranje na mladite kako polovi vo obraznovno-vospitniot proces vo osnovnite i srednite ucilista. I vo ovoj slucaj,koga stanuva zbor i za perverziite se postavuva prasanjeto kakov tretman dobiva vaginata,posebno vo pederastijata,koga taa se izednacuva so anusot,nadvor od zdraviot seksualen zivot.A sto moze da se kaze za onie partneri koi vo isto vreme za zadovoluvanje na svoite strasti gi koristat vaginata,anusot i ustata.Sto vo ovoj slucaj se slucuva so biogenetskite seksualni normi,kolku covekot vo toj slucaj se oddalecil kako mislovno i civilizirano sustestvo od drugite cicaci kaj koi ne postojat nikakvi perverzii,a toa vsusnost e genetska seksualna cistota i zdravo seksualno odnesuvanje sto mladite po sekoja cena treba da go izucuvaat so pojavata na pobertetot i da go znaat za da ne bidat zaveduvani od aseksualni i perverzni licnosti!

Ме интересира што те мотивира да ја отвориш темава?
И од кај ти е изворов, или сама ги класифицираше?
поз
 
K

kalimer0

Гостин
69 одговори на темава.
69 % of people can find something sexual in everything :D
 

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
е ова веќе е пореметување во крајност :sick:
До кога со примитивни и малограѓански испади на копрофобија !
Ако ти ги пушташ низ градската канализациона цевка тоа не значи дека сите треба така да прават !
Некои им посветуваат внимание и љубов...
 
Член од
5 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
17
До кога со примитивни и малограѓански испади на копрофобија !
Ако ти ги пушташ низ градската канализациона цевка тоа не значи дека сите треба така да прават !
Некои им посветуваат внимание и љубов...
е не бе ќе си ги зеам на тоалетна и ќе си ги мирисам....болестт
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Капрофагија - Сексуална возбуда при јадење,мирисање или допирање фекалии
Баш сакам да сретнам некој ваков и да го прашам кое му е задоволството во јадење, мирисање или допирање на фекалии....
 
Член од
5 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
17
Баш сакам да сретнам некој ваков и да го прашам кое му е задоволството во јадење, мирисање или допирање на фекалии....
неќеш да сретнеш. хаха
 

Kajgana Shop

На врв Bottom