Обама избран за претседател

  • Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Демократот Барак Обама победи на претседателските избори во САД и стана 44 американски претседател и првиот со афро-американско потекло
Од досегап ребројаните гласови, Барак Обама освои 297 гласови.
Тој е победник во сојузните држави Вашингтон, Орегон, Калифорнија, Њу Мексико, Минесота, Ајова, Висконсин, Илиноис, Мичиген, Охајо, Пенсилванија, Њу Јорк, Вирџинија, Мејн, Вермонт, Њу Хемпшир, Масачусетс, Конектикат, Роуд Ајленд, Њу Џерси, Делавер, Мериленд, Колумбија и Хаваи.



 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ајде за арно за убаво... го гледам момчето кое се спрема уз песнава, со постери од момци како Кенеди околу него. Само еден црнец меѓу нив, и гарантирам дека коа ќе го скинат, ќе има немири, Харлем ќе го сфати тоа лично, brother got shot, gotta revenge them, motha fuckers... :pos:
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.679
Поени од реакции
19.592
Лелел нигериве сеа се шинале од радости...

Ај му даам месец два и толку ќе му биде...
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Да видиме што ште произнече от тоа особено за Балканите.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
582
Za mene izborot na Obama predstavuva pobeda na demokratijata ama toa e privremeno,dokolku nesto mu se sluci ke ima povtoruvanje na crneckite nemiri od Los Angeles 1984 a koj se sekava znae kako bese?
 
Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Aj na zdravje neka e i se razbira cestito na crnjata so go izabraa za pretsedatel na USA.
Da se nadevame deka nas ke ne ostavat na mira ovoj pat demokratite da si zivurkame vo mir za razlika od posledniot pat koga demokratite bea na vlast.
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
I have a dre...:violent1:-history repeating....

Ни најмалку не сакам да му се случи нешто како на човек, ама ККК не би рекол дека ќе се сложат да имаат црнец за претседател.
 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Жалам за изборов...

И ке видите дека нема ништо да му се деси.
 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
A zosto zalis,nemoj sega i crno konfenkcija da nosis od zal za Obama :vozbud:
Пошто сакав да победи Мекејн, али се случи спротивното.А за црна конфекција, па никогаш сум немал таков стил, нема ни сега.
Облечи ти, и така си за црнците ;)
 

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
јааао сега ке владеат црнците :pipi:
 
Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
јааао сега ке владеат црнците :pipi:

Nisto nema da se smeni vi USA bez obzir so pobedi Obama na ovie " Istoriski" izbori vo USA.
Onie koi vladeea dosega ke vladaet i ponatamu a tie se znae koi se golemite korporacii i voeno industriskiot kompleks.
I obama e sponzoriran od istite kako i Mekejn i nema razlika pomegju niv dvajcata taka da crncite ke si zivurkaat vo USA kako i dosega ke si primaat socijalka, ke izbegnuvaat da se obrazuvaat, ke se kotat ko nenormalni , i ke si peat zalopojki kako se obezpraveni.
Obama mu ostanuva da proba da ja izvadi USA od krizata vo sto jas licno milsam deka ke uspee bidejki kolata e vekje trgnata po udolnicata i tesko deka nekoj ke izleze pred nea da ja sopre.
 

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Да видиме што ште произнече от тоа особено за Балканите.
Јас да ти кажам бе батка..
аведни се ко на молитва, главата напред, и,
чекај секира по вратот!
Ете тоа.
 
Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Со еден колега на работа уште пред еден месец се кладевме по варење кафе цела недела дека ќе победи Обама. Само што го испив кафето кое ми го свари :)

Не дека сум за Обама, туку јасно беше дека нигерот ќе победи. Секогаш кога државата е во рецесија, партијата која е на власт губи. Обичниот народ секогаш ја обвинува власта за катастрофалната економска ситуација. Јасно беше дека Републиканците ќе изгубат.

А европските и други светски држави Обама го гледаат како некој си нов Мартин Лутер Кинг, човекот кој ќе ги прибере назад американските воени хорди од цел свет, ќе се бори за правдини и ќе ја прекине американската експанзистионистичка политика. Затоа тој има толкава поддршка од странство.
Но светот се заеба со таквото мислење, зошто американската политика не се води според дневните желби и каприци на претседателот, туку тоа се доктрини спремани долги децении наназад, планови за доминација на светот и ниеден претседател не е во можност да ги осуети тие планови. А и не гледам зошто би го направил тоа, кога се е во интерес на државата.

Е тоа што нас не ни одговара, е друга приказна. Но мислам дека со Обама нема да ни биде многу полошо. Јасно е дека ги поддржува Гејците, но со ништо не може да ни наштети освен ако ние самите не си наштетиме. А ние сме цареви за фаќање на кондиција. Ќе почекаме следен мандат на републиканците, па ќе има е.име матер на сите душмани :smir:
 
Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Епа тогаш Грциве се најглуп народ у светов(они секако се мегу најглупите) ,пошто они се утепаа од исчекување и надевање дека Барак ке стане претцедател...Има нешто осекам..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom