Најекономично греење (затоплување)

Член од
24 септември 2013
Мислења
344
Поени од реакции
317
Potsetuvanje za eurovent za hansol, preku york.
Vo dolnata tabela se hansol modelite. Na -7 i -10 ista vrednost od 3,19 stoi (za 12-ka)
 
Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Nekoj od vas koj koristel Haier Tundra 3.5 kw inverter. Vo plan sum da zemam pa kako se pokazani?
 
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.531
Поени од реакции
7.271
Go pogledna nekoj postot na SASS i linkovite sto gi stavi ????
Hansol S3DNA1B= INNOVA H-121....ova e modelot GWH12TB-S3DNA1B sto go imaat @Sass i 2ogledala, izmenuvacot tamu e 2,5reda Fi7cevka....segasniot model so 1D na krajot e so 2reda i Fi9 cevka.
Na istata strana kade e postiran testot 2012god postoi link do eurovent za Gree kade go imalo Hansolot, podatocite se izbrisasni no linkot sekako postoel, i denes ne javuva Error404.

Testot na finskata Hansol verzija Innova:
na -7C 3938 W
na -15C 2892 W
Ova barem e realno izveden test ne se prepisani podatoci od proizvoditeli, toa se informaciite sto gi ima za ovaa klima, nikogo neubeduvam nisto.

Gree_GWH12TB-S3DNA1B_Conclusion1.jpg Greel_TestPoints.jpg
Greel_TestPoint-F.jpg
Uste eden test na 9kata Hansol GWH12TB-S3DNA1D/O
http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-laempoepumpuista/vtt-n-testiraportit/
 
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
E ova e svarno vrv, naucna fantastika. Tbiv ( sramezlivo priznanie deka treba da si imate i pomosno greenje pod ova T) i kaj najkvalitetnite klimi edvaj e na -7 C, epten retko na -10 C, tuka od rakav se tresat temperaturi i snagi. Ako e ova vistina ,ne treba ni da se bara drugo nesto da se kupi. Kaj site klimadjii osnovniot problem i nocna mora e sto posle -10 C strmoglavo padja isporacanata snaga, a ovde od rakav se tresat vakvi parametri od koj boli glava i mozat da im pozavidat i najskapite firmi so svoite vrvni ponudi.
Po mene ako HANSOLOT uspee da dade i 3Kw na -10 C ce bide povece od vrhunska ponuda.....
Edinstveno moze da im se veruva na onie sto gi koristat ovie klimi i edinstveno se tie merodavni i samo niv i ce gi esapam za verodostojni.
Ovoj posledniov sto kupi HANSOL se odusevuva vo april mesec so nea i padja vo nesvest sto malku mu trosi kako na slikata 120W ......Smesno e sto ludjeto ne se trudat da svatat deka tolkavi se gubitocite na prostorot vo toj moment i klimata samo go nadoknaduva toa so kontinuirana rabota bez da pravi on/off, voopsto ne e vazno kolku trosi klimata tuku kolkav e bilansot na vkupnite gubitoci na prostorijata vo edinica vreme.... A be sto se nerviram i jas bez veze...
Kako da ti kazam I ti da ne padnis vo nesvest narednata zima ke merime kolku trosi kako trosi na minus na nula I ke objavam tuka bez da se sekiras I toa klimata se gleda mislam niz celokupnoto vreme na rabota a ako te bendisva togas ke ti kaparime eden GREE HANSOL na popust za odblisku da go sledis. I nemoj drug pat da vregas. I drugo jas sporedba napraviv imam dve masini od po 50000 den koja kako raboti kako se ponasa i neznam kako toa tesko tebe ti padna. A idnata zima dokumentirano ke imas. Pozdrav
 
Член од
2 август 2014
Мислења
1.676
Поени од реакции
3.966
Jas od toa i se plasam, ako od sega se zagrevas za zima so ovie slavopojki sega vo maj ni za ladenje ni za greenje, sto ce bide ponatamu do zima? Pa na zima? Aman be prijatele si imal moznost si kupil si kupil, v red, razbravme deka ti se bendisuvaat, v red, ne ja zilavi vise aman te molam.
Ako mislis deka samo mene mi e dosadno, se lazes, na bar 90% od forumdjiive im e dosadno ova duri i na ovie GREE-manive im dosadi vece.
Inace za site sto citaat tuka:
SAMO koga GREE ce go ima na EUROVENT ( i ako i nemu mu najdovte maani) bez da se pojavuva Error 404, jas ce pocnam da go esapam kako nesto sto vredi da se kupi i da se ima. Dotogas samo ce navivam eden ubav den i da uspee vo toa.
 
Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
абе вие бетер од мене сте биле, јас барем на клими не се палам :D
@mambo2 зимава кај мене 6 дена Т беше под 0с, од тие 6 дена само една сабајле фати -6 другите денови во просек беа околу 7-8с и тоа сред зима јануари февруари
 
Член од
5 декември 2015
Мислења
216
Поени од реакции
266
Na euroventot ne "mu najdovme mani" tuku mu konstatiravme greski i toa nekolku pati..mozam da zamislam nekoj da izfinansira ekipa vakvi entuzijasti ko ovde na forumot sto ima da mu sednat zdravo i za site do edna klimi ubavo da gi iscitaat rezultatite kolku propusti ke najdat..
Inace poveketo go delime mislenjeto deka najgolem reper se nasite licni iskustva so klimite i toa e najmerodavniot 'Vent"..[DOUBLEPOST=1464108985][/DOUBLEPOST]@Strelec sepak Greemak odgovorija vidis :)
Pozdrav do @Gree info i nivnata zainteresiranost za nas forumdziite (y)
 
Последно уредено:

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
абе вие бетер од мене сте биле, јас барем на клими не се палам :D
@mambo2 зимава кај мене 6 дена Т беше под 0с, од тие 6 дена само една сабајле фати -6 другите денови во просек беа околу 7-8с и тоа сред зима јануари февруари
Ti e gajle za 20000den si kupi inverter
A+++\A++ :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom