Моамер Гадафи убиен!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
22.10.2011.
FOTOMONTAŽA GOVORI HILJADU REČI!
DA LI JE MOAMER GADAFI ŽIV ILI MRTAV? NA ŽALOST, TO ĆE VEROVATNO JOŠ DUGO GODINA OSTATI TAJNA. U SVAKOM SLUČAJU NATO ĆE MOĆI ODMAH DA OKONČA SVOJU NEMOGUĆU MISIJU SA ILUZIJOM DA SU NAKON OSAM MESECI BESOMUČNOG BOMBARDOVANJA LIBIJE "POBEDILI" LIBIJSKOG "DIKTATORA" - JEDNOG ČOVEKA!
DA GADAFI NIJE KONAČNO "UBIJEN" NATO BI DOŽIVEO TEŽAK PORAZ KOJI BI MOGAO DA DOVEDE I DO NJEGOVOG RASPADANJA. CENA KOŠTANJA OVE "MALE" NATO INTERVENCIJE ĆE DRŽAVAMA ČLANICAMA TEK BITI ISPOSTAVLJENA.
ALI, AKO MOŽEMO DA POKAŽEMO DA JE MAKAR JEDNA OD PREDOČENIH FOTOGRAFIJA "UHVAĆENOG" I "UBIJENOG" MOAMERA GADAFIJA LAŽIRANA, ONDA JE I ČITAVA PRIČA O "USPEŠNOJ" NATO INTERVENCIJI U LIBIJI - LAŽ.

KLIKNITE NA OVU FOTOGRAFIJU "MRTVOG GADAFIJA" I POGLEDAJTE MALO BOLJE KAKO IZGLEDA ZAOKRUŽENO CRVENO POLJE.

PRIMEĆUJETE LI BAR TIRI VERTIKALNE LINIJE RAZLIČITIH FOTOGRAFIJA KOJE SU MONTIRANE JEDNA DO DRUGE? ALI, NE BAŠ PERFEKTNO. OVA FOTOGRAFIJA "MRTVOG" GADAFIJA JE OČITA FOTOMONTAŽA. ZAŠTO?
ŠTA SU DRUGI OTKRILI?
RECIMO OVO:
Gadafijev general Junis (gore) i Gadafi uhvaćeni i likvidirani istoga dana u isto vreme, na istom mestu. Slika generala je, medjutim, naprasno nestala iz medija.
Ili:
Ako vam nije mrsko da gledate leševe (a to je medijska "estetika" Novog Svetskog Poretka) , ne čini li vam se da je ovaj "Gadafijev leš" (levo) neproporcionalno manji u odnosu na ove nekrofile koji, navodno, u istom prostoru poziraju sa njim. Desno, razlivanje crvene boje i neprepoznatljivo lice čoveka sa kačketom. Scena kao iz filma. Iluzija je napravljana u skladu sa islamskim shvatanjem mučeništva.

NIJE LI POLITIČKA SCENA KAKVA SE NAMA PREDOČAVA SAMO VELIKA ILUZIJA?

http://www.ivonazivkovic.net/UBISTVO-GADAFIJA.html
 

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.735
Поени од реакции
7.983
И шо сеа? Жив е или си тераат мајтап овие?
 

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.063
Поени од реакции
4.710
22.10.2011.
FOTOMONTAŽA GOVORI HILJADU REČI!
l
Знаев дека е само прашање на време кога ќе се појави и вакво нешто.
Гадафи е жив. Како и Осама, Елвис, Милошевиќ, Хитлер и остали познати фаци.
 
?

..........

Гостин
http://youtu.be/1chIX37laso ....... хххххххх лудница ..... ако се најдеш во ваква ситуација и по 10 000 000 долари да му дадеш на секој од овие командоси па нема да те остават со човечки изглед !
Психопати!!! нема што да се дискутира повеќе, се што се случува низ светов и во ова време, не прави се помалку и помалку „луге“...... ова е ебано срање....ова е злосторство, типично за ментално заостанати налик човечки суштества..........
 
M

.:makedonec:.

Гостин
Оној норвежанецон кој ги уби децата сигурно не е вистински христијанин,вистинскиот христијанин е кроток,смирен,скромен и во најмала рака не би ни помислил на такво злодело а камоли пак да го направи.Според мене,норвежанецот е припадник на некоја секта,му е испран мозокот од некои владини "агенции" и програмиран за масовни ликвидации или едноставно човекот одлепил од гледање на хорор-филмови и играње на крвожедни видео-игри! Немам друго објаснување за потегот кој го направи,мислам,ова е кармички скок 300.000 години назад,не знам кај му е паметот на овој? Се надевам дека во иднина,човештвото доволно ќе созрее(на сите планови) така да вакви креатури како норвежанецот ќе бидат откривани навреме и сместувани на некој пуст остров(хммм,која иронија,нели?)
--- надополнето: Oct 24, 2011 3:54 AM ---

Ти,а и сите ние,живееме во еден несовршен свет(несовршен само поради делата на некои луѓе,не поради друго),свет кој во космичката поделба на планетите,се наоѓа на 2-от степен од својот развој.
Што значи ова? Па тоа дека на нашата прекрасна плаво-зелена планета моментално е достигнат врвот во борбата меѓу доброто и злото,меѓу лагата и вистината,меѓу манипулацијата и вистинското и искрено владеење со државите и луѓето.Ова е свет во кој еден ден е прекрасен,но друг е сра..е,ова е свет во кој во сабота си на прекрасна свадба,но во вторник си на погреб,ова е свет во кој можеш да излезеш на прошетка низ град,денот да биде прекрасен и да се чуствуваш одлично,но на следното ќоше да здогледаш згазено животно во распаѓање од кое ќе ти се згади животот и ќе ти се расипе расположението! Да,ова е нашиот дом,свет на контрасти и спротивности кој постојано не потсетува на тоа,колку да не заборавиме и да не се занесеме дека се е одлично и прекрасно!
Хаахахахах не бил христијанин ? ...... Тој бил и е христијанин ...само што дали си слушнал ти кои се тие КРСТОНСЦИ ..... епа тој во своите книги што ги пишувал кажува дека му припѓал на такво движење (мада што не ми е јасно зошто ги убивал христијаните ....би требало да убива муслимани ..али н.в) Брејвик уствари е измеѓу крстоносец и нацист такво нешто ќе му дојде ....!

P.S- '' Човекот '' кажува исто така и дека има Исламофобија !
--- надополнето: Oct 24, 2011 8:12 PM ---
Психопати!!! нема што да се дискутира повеќе, се што се случува низ светов и во ова време, не прави се помалку и помалку „луге“...... ова е ебано срање....ова е злосторство, типично за ментално заостанати налик човечки суштества..........
Полека де полека што се нервираш па тоа е реалноста бе шо да правиме ..... ние обичните луѓе неможеме баш ништо, само можеме да гледаме преку телевизорите и компјутерите и да чекаме ''боље време'' !
 

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Знаев дека е само прашање на време кога ќе се појави и вакво нешто.
Гадафи е жив. Како и Осама, Елвис, Милошевиќ, Хитлер и остали познати фаци.
Аркан го заборави..И стапот што му го начукаа не беше стап него корнет...
 

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.692
Поени од реакции
882
Дали некој знае каде можи да се најди целото интервју на Мирослав Лазански во врска со “ режимот “ на Гадафи кое се емитуваше на РТС ? Барав на сајтот од РТС но неможам да го најдам ( или можеби јас грешам и не беше интервјуто прикажано на РТС туку на некоја друга српска ТВ ) .
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.127
Поени од реакции
788
Народот е изманипулиран од Америте ,Британците и Французите.Истиве три нации и должат на Либија за неколку години неплатени давачки за испорачаната нафта.Бидејќи сме во светска економска криза замисли само дека плаќање на Либија во овој момент не би им одел во прилог на нивните економии ( нив им е потребна секоја пара во овој момент ) .Оваа револуција е креирена од нив да се заташка работава со долгот.Гадафи каков таков не навлегувам дали е лош или добар секој нека си суди ,владе 42 години и го прогласуваат за диктатор во последните 3 години од неговото владеење.Како може човек кој е дикратор неговата ќерка во 2009 година да биде прогласена за Амбасадор на добра волја на ООН.Преодниот совет е таканаречена влада која има за задача сите долгови да ги избрише па после една година да проба да организира демократски избори во земја каде никогаш не се гласало.
Да,тоа е целиот штос,им должат околу 200 милијарди $,па откако Гадафи одбил да го продолжи договорот со нив,следеа сценаријата кои веќе ги знаеме.Е сега,дали сето ова околу неговата наводна ликвидација е режирано и фотошопирано ќе се открие во иднина(ако воопшто се открие,како во случајот на Кенеди),поздрав ;)
 

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.735
Поени од реакции
7.983
Гадафи ќе биде погребан на тајна локација во пустина

Посмртните останки на поранешниот либиски претседател Моамер ел Гадафи сепак ќе бидат погребани во либиската пустина. Погребот е планиран за денеска, порача претставник на преодната влада.

Преодната влада на Либија не успеала да најде компромисно решение со племето на Гадафи околу предавањето на посмртните останки и условите за нивно погребување. Затоа телото сепак ќе биде погребано на непознато место во либиската пустина и тоа само во присуство на исламски свештеници. Заедно со Моамер Гадафи ќе биде погребан и син му Мотасим, кој загина во борбите за градот Сирт.

Другиот син на Гадафи, Саиф ал Ислам, пак, се подготвува да избега од Либија преку пустината на границата меѓу Алжир и Нигер. Претставници на преодната влада на Либија соопштија дека Саиф се служи со фалсификуван пасош и дека во подготвките на неговото бегство бил вмешан и поранешниот шеф на либиските тајни служби. Пустинскиот регион меѓутоа е многу тешко да се контролира, затоа се мали шансите Саиф да се спречи во намерите за бегство. Тој имаше клучна улога во организирањето на отпорот на лојалните сили против востаниците и се сметаше за веројатен наследник на полковникот Моамер ел Гадафи.

Извор: dw-world.de
 
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Баш денеска на час , дојдовме до муабет за Гадафи со професорот по економија , и тој кажува дека Гадафи, дури оделе децата на факултет добивале плата, а од ко че завршеле факултет одма работа, а кога ќе се оженеле добивале СТАН!!!!!!
Е сеа и друга работа ни кажа , дека алкохол било забрането .. али сепак за разлика од Македонија таму биле подобри условите за живеење..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom