Милан - Јувентус |20.09.2014 20:45| Сан Сиро

Каков исход очекувате од натпреварот?


  • Вкупно гласачи
    116
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.024
Поени од реакции
36.785


Почнува уште една сезона во Италија и уште во третото коло актуелниот шампиони Јувентус ќе биде пречекан од Милан на Сан Сиро каде што двете екипи ќе дадат се од себе за да продолжат со 100% учинок понатака во битката за титулата.

Многу промени имаше и во двата тима летово а поготово кај Милан па ќе почнам прво од нив.

Во Милан повторно имаше промена на тренерската позиција откако Сидорф поради недоразбирања со управата повеќе не беше пожелен на клупата на Милан и затоа Галијани на негово место го назначи Пипо Инзаги.

Имаше промени и во играчкиот кадар каде што си заминаа преку 10 играчи од кои рака на срце скоро сите беа непотребни а по кејф на Инзаги беа донесени неколкумина играчи што допрва треба да видиме како ќе се покажат и колку ќе му помогнат на Милан да се врати во Лигата на Шампионите.

Си заминаа:Емануелсон,Тарабт,Кака,Балотели,Кристанте,Амелија,Силвестре,Траоре,Палоски,Констант,Саламон и уште многу други млади небитни играчи.

Додека во Милан како засилувања пристигнаа Торес и Ван Гинкел од Челзи, Алекс и Менез од ПСЖ, како засилување на голманската позиција пристигна Диего Лопез од Реал а Агаци дојде да смета и да прима смешни голови.
На тимот се приклучија уште Рами,Бонавентура и Армеро а беше откупен и целиот договор на Сапонара и Поли.

Сега да се префрлиме и кај гостинската екипа каде што исто така имаше промени на тренерската позиција и место Конте кој се реши да ја превземе репрезентацијата на Италија на чело на Јувентус застана поранешниот тренер на Милан и Каљари Масимилијано Алегри :D

Колку Макс ќе успее да го задржи Јувентус на врвот останува да видиме.

Играчи кои го напуштија Јувентус се Освалдо,Исла,Вучинич,Пелусо и Кваљарела па доколку сум заборавил некој слободно дополнете.

Играчи што го засилија Јувентус се Ромуло,Переира,Евра,Мората и талентот на ПСЖ Коман.

Сега на ред се можните состави на екипите за дербиво и за коцкарите да видат повредени играчи и слично :icon_lol:

Milan (4-3-3): Abbiati; Abate, Rami, Zapata, De Sciglio; Poli, De Jong, Muntari; Honda, Menez, El Shaarawy.
A disp. Agazzi, Gori, Zaccardo, Mexes, Albertazzi, Armero, Essien, van Ginkel, Bonaventura, Niang, Torres, Pazzini. All. Inzaghi.

Кај Милан повредени се Алекс и Диего Лопез а Бонера е суспендиран.

Juventus (3-5-2): Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Pereyra, Evra; Llorente, Tevez.
A disp. Storari, Rubinho, Ogbonna, Barzagli, Romulo, Padoin, Asamoah, Pepe, Vidal, Coman, Morata, Giovinco. All. Allegri.

Кај Јувентус не го приметувам само Пирло додека Видал се вратил од повредата ама не верувам дека ќе стартува.

Последните 6 средби на Сан Сиро



Малце статистика од досегашните 2 кола







За крај за дербито да е поинтересно ќе споделам една случка од времето кога Алегри беше тренер на првиот тим на Милан а Пипо на младинците, за ривалството меѓу нив двајца и за тоa што мислат еден за друг.

The two men initially shook hands before a row developed, with the two men swapping insults.
Inzaghi apparently told Allegri that he was not taking his job seriously enough, while Allegri accused Super Pippo of trying to replace him on the San Siro bench.

Односите се заострени, секирите се наострени па нека почне битката!

п.с Milan-Juventus is expected to be sold out. Only a few tickets are left. #MilanJuve #SerieA #IlVeroDerbydItalia #ForzaMIlan



Јувентус спреми се за пеколот!
 

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.997
Да си поплачеме малце за старите добри времиња коа ми беше побитно да тепа Јуве во вистинското Дерби Д Италија,отколку што ќе направи среда у групи ЛШ.

 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.354
Поени од реакции
25.033
Во најдобар случај на полувреме е 0-0, Абијати е полуден од бранење, Менез и Хонда им ја кријат топката, се стегаме до 80та минута, влегува Торес дава безвезен гол ја решава утакмицата, го креваат Инзаги и го носат на раце, Курва Суд експлодира и сите менуваме аватари и планираме титула.

Најлош случај, 0-2 и Тевез двата гола :icon_lol:
 
D

Dynamo

Гостин
Јувентус ќе победи,минимална победа.
Според сега прикажаното Јувентус има поквалитетна екипа.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.137
Поени од реакции
107.443
forza neresheno


Да појаснам и зошто. Клучен натпревар во битката за титулата, особено за Интер. Доколку победи Јуве, разликата во најдобар случај ќе остане иста, доколу победи Милан= истото, а доколку е нерешено Интер ќе има шанса да се израмни со двата ривали со евенутална победа во недела. Затоа, forza neresheno :vozbud:
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.586
Поени од реакции
81.172
Што сакам утре Морбидниот да си замине со три бода од Милано :icon_lol:...

Ај поозбилно, гласав за Јувентус од патриотски причини, но тоа не значи дека ќе се прошета низ Сан Сиро. Милан после подолго време има состав кој ветува многу и според мене очекувам на крај да заврши во топ 3 екипи, каде што ќе го истиснат Крофната од таа позиција која им ја носи Лигата на Шампионите.

Предностите на Милан се: Напаѓачкиот фудбал што го играат, заморот на играчите на Јувентус, домашниот терен
Додека негативните се : Сеуште навидум младиот и неуигран тим, и неискуството на Инзаги во дерби натпреварите.

Предностите на Јувентус се: Воиграниот тим, враќањето на CAROT, и огромната клупа што ја има на располагање Морбидниот.... + судиите, чисто онака да им го направам меракот на Интерашите и Миланезиве :icon_lol:

Негативности на Јувентус: Заморот од ЛШ, повредата на Пирло, полниот Сан Сиро



Нека победи подобриот!!!


:pipi:
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Јас сонував 2:1 и Мунтари црвен :icon_lol: Првото малку потешко да се случи, а за второто големи се шансите. :icon_mrgr:
 

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Во најдобар случај на полувреме е 0-0, Абијати е полуден од бранење, Менез и Хонда им ја кријат топката, се стегаме до 80та минута, влегува Торес дава безвезен гол ја решава утакмицата, го креваат Инзаги и го носат на раце, Курва Суд експлодира и сите менуваме аватари и планираме титула.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom