Легија на Странците

J

joe.b

Гостин
Eве еден пост од екс легионер од Србија.

.. legionari moji..
Ako ne znas francuski dodele ti "francuza" koji ima da te uci dok ne naucis. A to izgleda ovako. Ti kopas rov a on sedi do rova na stolicu i uci tebe. a onda ti sedis na stolicu dok on dokopava rov jer se rov mora zavrsiti a vi ste par...
.. ako neko misli da to lako...
Puste te u grad do 22.30 casova nakon mnogo meseci bez izlaska. Onda , kad krenes prema bazu pred samu ulaz u bazu zaustavi se plavusa u Reno, i provocira te da krenes snjom, kako ti je lepa uniforma, kako joj muz na putu.. a casova je 22.00!! opet, ako neko misli da ce za pola saata... to je inace test za legionere na obuci.Mnogi padaju.
Ako nekako uspes da promuvas sa kriminalni bekgraund, naci ce te , izbaciti iz vojske, iz Marseja, iz Francuske iz... a mozda i da te ubace na nekoliko meseci u zatvor.
Najinteresantnija je uniforma. Tacno se zna koliko santimetara je ivica od ruba pantolona, svaka ivica na rukavu se meri lenjirom, i peglanje je minimum 4 saata. Ako kaplar da ostav, mozes peglati do 7 saata. A to znaci nema spavanja.Jer, ako ne uradis kako treba.....
Entuzijazam da si usao u neku specijalnu jedinicu svetskog ranga isparice brzo. Samo je padobranska jedinica blize toga. A tamo je tesko uci. Ima da vuces minobacace i kopas polozaje duboko i siroko.
Vise je discipline i reda nego neka stajaznam specijalna obuka.Ide se na profesionalizam, to krasi legionere.
Legioneri kad se potuku za vreme izlaska u Marsej, ne najeb.... u muriju. Vec ona druga strana.Nekako su zasciceni. ALi ne smeju da postanu kriminalci.
5 GODINA ugovor. Mozda je sad manje. Inace nema francuskog pasosa. Za cin, ne sanjaj da ces dospeti daleko. to je rezervisano za francuze. Inace nisu oni ludi da idu u legionare. Francuska je dala dosta zivota u ratovima i nece da zrtvuje svoju omladinu..
AKO uspes da pobegnes pre ugovora.......AKO... bezi sto dalje. Naci ce te. Ili bar se trude. Mozes pricati o svemu. Ali nikada nemoj da kazes svoje Legionarsko ime, jer oni tamo ti daju novo ime. To NE SMES da kazes..
Familiju zaboravi. bar za prvih nekoliko godina. Ima dosta kurve, pa to su ti devojke, nema vezivanja i sl..
Slanje u misije, ima da te jedu komarci u Africi, Ili da te jedu komarci opet, u Gvajani J.Americi, da cuvas Raketodrom Arijane.Ili gde god treba, Bosna, Kosovo...
Ja bi dvaput razmislio jer..

nije nesto, Francuzi i nisu bas neki ratnici, a vole da se hvale, bivsa kolonijalna sila. Pare nisu velike, daju ti malo drugo ide na racun u banci, dobijes kad zavrsi ugovor... Toliko maltretiranja za jednu..Francusku?! meni nije jasno cemu, postoje desetine armija koji su ispred francuske kopnene vojske i koje covek treba da respektira. Ako neko hoce avanturu, eto celo stado kompanija za obezbedjenja u Africi , Aziji... od 4000 ( Irak) do 17 000$ pa cak i 30000 $ mesecno kao vozac kamiona u Iraku,..
ja samo malo da pomognem , nista licno
 
Член од
4 јуни 2014
Мислења
123
Поени од реакции
40
Имаше дете од Валандово, Стоимир Тодоровски кој беше во Легијата. Сега има и кафич - Легионер Стоимир во градот.

Пред неколку години загинал во „несреќа“, баш три дена пред да му истече мисијата и да се врати дома. Возејќи со кола, дива свиња излегла на патот и од ударот на шофершајбната се качила и го усмртила.

Воопшто не дозволиле да го отворат ковчегот кога го донеле во Валандово.

Незнам кои се платите, но за никои пари на светот не би одел таму.

Имам читано дека многу загинати не се загинати уствари, дека им се менуваат имиња, идентитети. Многу умираат во мисии каде се пратени како платеници, други ги убиваат членови на самата легија заради информации кои ги знаат.

Незнам со кој памет одат луѓето таму. Кој знае какви тренинзи и малтретирања доживуваат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom