Кулинарно студио

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ако ги вика пензионерите во вторник, петок и сабота на дегустација, верувај дека бизнисот му е осуден на пропаст од самиот почеток. Подобро би било зготвената храна да им се дава на бездомници, тоа би оставило и добар впечаток и мислење кај народот.
Професионален дегустатор не може да ти биде класичен пензионер ниту бездомник а и плус моменталниот изложен концепт не е од хуманитарен карактер.
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.294
Поени од реакции
13.156
Токму така.Можно е еднаш месечно да се готви за бездоиници,ако има поддржка од партнери )))
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Професионален дегустатор не може да ти биде класичен пензионер ниту бездомник а и плус моменталниот изложен концепт не е од хуманитарен карактер.
Се согласувам. Дегустаторот треба да биде лице со добри познавања од областа на кулинарството, на секако и лице со доволно добар вкус за да процени што е добро, а што не е. Но сепак таа храна која е чиста и која останува пожелно би било да им се даде на бездомниците. Крај краева, ако не на луѓето, тогаш на бездомните животни.
 

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Се согласувам. Дегустаторот треба да биде лице со добри познавања од областа на кулинарството, на секако и лице со доволно добар вкус за да процени што е добро, а што не е. Но сепак таа храна која е чиста и која останува пожелно би било да им се даде на бездомниците. Крај краева, ако не на луѓето, тогаш на бездомните животни.
Ако оброците се прават според Мишлен тогаш тоа повеќе би било ненамерна иронија отколку храна со која би можеле да си ги задоволат своите апетити затоа што сигурно 50гр риба нема да може да нахрани некој што нема јадено со денови. Доколку веќе се прави еден ден во месецот или повеќе како што наведе @chef_cook тогаш нека се даваат стандардни оброци :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom