jas primetiv deka prvata pratka na zlaten dab vo zelenite sisinja bese fenomenalna koga go otvarase pivoto pukase sega gledam totalna promena pocna da zamirisuva na kvasec ili stoe toa ne znam ,dodeka mislam deka skopskoto ima golem standard ima i vo nego promeni cesto leto i zima pivoto ne e isto zimata e pokvalitetno ocigledno pomalku se trosi i e podobro fermentirano ali ipak se drzi dovolno dobro ,a so se odnesuva do stranskite piva amstel,hiniken,tuborg jas mislam deka ovie piva se so nizok kvalitet odnosno kaj nas se nosi 3 klasa od tie piva ,posto hinken vo grcija i makedonija ima razlika od kaj nas do australija ,dodeka pak razlikite kaj mlecnite i mesnite proizvoi e ogromna nikakov kontinuitet nema ,vo prodazba se pusta nefermentiran kaskaval sirenje jas zemam mesan kaskaval zdravje nekogas e dobar nekogas nedozrel se zavisi kako im odi potrosuvackata ,i istiot da go ostavis da psedi vo frizider podolgo vreme pak dobiva kvalitet ,toa e stradame d celta na firmite za so pobrza zarabotka