Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Една од работите која ме иритира кај нас е промената на квалитетот на нашите производи.
Последно што забележав е кашкавалот на Георгиеви што се продава во КАМ по цена од 285 ден. за килограм.
Кога прв пат излезе како проивод имаше некоја промотивна цена од 269 ден. и квалитетот на кашкавалот беше солиден. (барем според мене)
По неколку седмици цената на истиот кашкавал порасна за 15 ден., но сепак задржаа со квалитет и цената беше сепак фер.
Последните два пати кога купив сетив дека го промениле вкусот драстичнои дека квалитетот им е намален. (пак според мојот вкус)
Истото се случи и со малешевскиот кашкавал во мала пита што се продаваше во Тинекс за цена од околу 280тина ден. Подоцна се зголеми цената, и на крај опадна и квалитетот.
Втор пример што го имам забележано се дел од производите на Винчини каде што квалитетот им опадна.
Друга работа која што е феномен кај нас се и дел од рестораните и сендвичари. Почнуваат одлично и како што почнуваат да работат, добиваат муштерии, намалуваат на квалитет, зголемуваат на цена и најчесто на крај завршуваат неславно.
Ова се однесува и за авто перални, услужни дејности итн.
Ваши некои примери за промена на квалитетот на услугата или пак производот на наши проиводители и компании?
Последно што забележав е кашкавалот на Георгиеви што се продава во КАМ по цена од 285 ден. за килограм.
Кога прв пат излезе како проивод имаше некоја промотивна цена од 269 ден. и квалитетот на кашкавалот беше солиден. (барем според мене)
По неколку седмици цената на истиот кашкавал порасна за 15 ден., но сепак задржаа со квалитет и цената беше сепак фер.
Последните два пати кога купив сетив дека го промениле вкусот драстичнои дека квалитетот им е намален. (пак според мојот вкус)
Истото се случи и со малешевскиот кашкавал во мала пита што се продаваше во Тинекс за цена од околу 280тина ден. Подоцна се зголеми цената, и на крај опадна и квалитетот.
Втор пример што го имам забележано се дел од производите на Винчини каде што квалитетот им опадна.
Друга работа која што е феномен кај нас се и дел од рестораните и сендвичари. Почнуваат одлично и како што почнуваат да работат, добиваат муштерии, намалуваат на квалитет, зголемуваат на цена и најчесто на крај завршуваат неславно.
Ова се однесува и за авто перални, услужни дејности итн.
Ваши некои примери за промена на квалитетот на услугата или пак производот на наши проиводители и компании?