Евтини авионски карти

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.180
Поени од реакции
14.434
а ти мислиш дека можеш денес за утре да купиш карта од 25 евра?
Ај иди таму септември октомври и види ги цените...

Ефтините карти во сите компании се со месеци унапред купени а не 20 дена пред да тргнеш, така во ни една агенција или авио превозник нема да најдеш евтина освен ако ден пред полетување авиионот не е полн па може да дадат некои тикети со попуст.
 
Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Аха, аха :)
Јасно :)
Фала :)
Врска неам како идат работиве, само чув и се улетав како шо би напраил секој друг :)
 
Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Неколку слики од првиот лет Лондон-Скопје...како што читам по интернетов двата лета(напред/назад) биле полни до даска! :)



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
 
T

Tetro

Гостин
Со „Виз Ер“ до Лондон и Венеција за 26 евра



Македонските граѓани за 26 евра може да патуваат до Лондон со ниско буџетската авиокомпанија „Виз Ер“која влезе на македонскиот пазар од средината на овој месец. Во цената е вклучена и аеродромската такса, а од 20 септември од компанијата најавуваат и летови за Венеција.
Засега остануваат на овие две дестинации, но од менаџерскиот тим на авиокомпанијата посочуваат дека се разгледуваат и други можни дестинации, но оти прво мора да се видат резултатите од оваа почетна фаза.
- Оваа фаза е многу важна за да видиме како ќе се одвиваат работите со овие две дестинации. Постојат многу нови идеи и разгледуваме многу опции, но најнапред мора да видиме дека понудата функционира. Внимателно ќе извршиме евалуација на можните нови дестинации. Имаме список со можни дестинации, но мора пред се да се земе предвид побарувачката и трошокот за нашето оперирање, истакна генералниот комерцијален директор на „Виз Ер“ Георги Абран на денешната прес-конференција на скопскиот аеродром.
Според директорот на Агенцијата за цивилно воздухопловство Дејан Мојсовски, влезот на „Виз Ер“ на македонскиот пазар е доказ дека потенцијалот на воздушниот транспорт во Македонија е добар и оти има нагорен тренд за што говорат и статистичките податоци за зголемување на бројот на патници за над 20 отсто во изминатите месеци.
- Како Агенција за цивилно воздухоловство ги поддржавме сите активности во насока на развојот на воздушниот сообраќај и направивме напори за регулаторните и административните промени со цел да се овозможи што повеќе авиокомпании да оперираат на повеќе дестинации. Доказ за тоа е зголемениот број на авиокомпании кои ќе оперираат ова лето, рече Мојсовски.
Од менаџерскиот тим на ТАВ Македонија најавуваат нови летови за претстојната летна сезона. Така од јули ќе оперираат Air Belin до Цирих, XL Airport кој ќе лета еднаш неделно од Дизелдфорд, италијанската Ber Air четири пати неделно од Анкона и Венеција, а од средината на август турската Пегасус трипати неделно од Истанбул и двапати неделно од Измир.
Првиот човек на ТАВ аеродромите Мурат Орникол најави и завршување на реконструкцијата на скопскиот аеродром пред планираниот рок, односно до 8 септември - Денот на независноста на Македонија. Според концесискиот договор, реконструкцијата на скопскиот аеродром требаше да заврши до 21 октомври.
„Виз Ер“ е основана пред седум години, во 2004 година. Ја покрива речиси целата Европа со евтини летови. Оперира на воздушниот простор во осум држави меѓу кои Унгарија, Бугарија, Украина и Чешка, а најприсутни се во Полска и Романија. Од годинава почнале со работа и во Србија и Балтичките држави. Авиокартите се купуваат исклучиво преку интернет. Минатата година имале 10 милиони патници, а за годинава очекуваат околу 11.000 патници. Располагаат со 37 воздухоплови „ербас 320“ со 180 седишта, а бројот на вработените е 1.450.

http://www.abctv.mk/aaaa/AB KANAL/stranici/VESTIekonomija4.html
 
Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Барав повратна авио карта од 20 Јули до 4 Авгсут, Скопје - Цирих, и најевтино што најдов е 270 евра... што мислам дека е прескапо. Ако знае некој поевтино не пиши. :)
A може и Скопје - Штутгарт... ако е поевтино. :$
 

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
Па од Скопје до Париз е 30 евра..
 

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Кога пуштија лет виз од Париз?
Relativno e toa, vo radius od 200km od Pariz, za low cost carriers se e Pariz !!!
A Luton e London...hahahhaa
Ednas trebase da odam za Zagreb koj vo verzija na Rajan er bese vo ispolnenie na Zadarskiot aerodrom :D pa si okapav cel den vo Zadar pred da fatam bus za nagore...ali jebi ga, 45 evra...ili vo prevod duplo so site gluposti na relacija Zd-Zg...:D
 

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Ми треба најефтина карта за до Торонто, Канада. Каде можам да побарам освен на expedia i eDreams ?
 
M

Mussolini

Гостин
Patuval nekoj preku wizzair pa da spodeli iskustvo...
од зимата до сега имам летано 4 пати и можам да кажам дека се доста професионални. се беше во ред, немаше никакви „авантури„ и тоа... во цената шо ке ја платиш, немаш вклучено ниту едно кафе ами се шо сакаш можеш да си купиш ама од твој џеб. за да можеш да налеташ на ефтина карта ти препорачувам да си закажеш најмалку 2 недели пред датата на која сакаш да патуваш. се надевам дека ти створих една идеа за тоа како е со нив. позз
 

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
400 Евра личи супер ама не биле вклучени аеродромски такси, каде можам да видам колку се ? Некако ми се чини дека ќе бидат 400 евра и тие.
 

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
400 Евра личи супер ама не биле вклучени аеродромски такси, каде можам да видам колку се ? Некако ми се чини дека ќе бидат 400 евра и тие.
Може да бидат и повеќе :)

Мој братучед најде карта за САД за 350 евра и кога му кажаа дека треба да плати 800 евра аеродромски такси се откажа!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom