Енд оф дискашнТ"га за Југ....Нема поубаво вино за мене од ова....
После едно шише главата на берза ја ставамТ"га за Југ....Нема поубаво вино за мене од ова....
Богами не би се сложил, а цената е достапна стварно.... Вила Марија,убави вина со достапна цена.
Какво прашање, бре. Па разни Кианти имаш.Има некој пробано Chianti? И какво е ако има пробано?
Да. И не само на нашиве, ами и малку пошироко http://www.coolinarika.com/clanak/tuga-za-jugomМислам дека ќе се согласиме дека "Тга За Југ" е општо омилено вино на нашиве простори.
Да да знам него во контекст на темава спомнавДа. И не само на нашиве, ами и малку пошироко http://www.coolinarika.com/clanak/tuga-za-jugom
Се согласувам,нема подобро вино од домашното.Најдобро е човек сам да си направи вино кое ќе му одговара, од едно или повеќе видови грозје (хамбург, вранец, памит и можеби малку таљанка, за мирис). „Правењето“ вино само по себе не е тешко, потребно е грозје, бочва, преса и малку работа. Резултатите зависат најмногу од комбинациите на видовите грозје. Смедеревката е дно дна кога се работи за добро вино, ама затоа е најефтина и најмногу раѓа.
Да, ама и ширата не е лоша. Јас ја пијам веќе следниот ден откако ќе се стави грозјето во бочвите. Најприроден сок од грозје без никакви додатоци. Набрзо потоа почнува процесот на нејзино вриење и скислување, ама и тогаш е вкусна, за по две - три недели да се добие првото винце. :smir:Се согласувам,нема подобро вино од домашното.
Eдвај чекам дедо ми да направи црвено вино и првата чашка е моја
Ширата владее!!!Да, ама и ширата не е лоша. Јас ја пијам веќе следниот ден откако ќе се стави грозјето во бочвите. Најприроден сок од грозје без никакви додатоци. Набрзо потоа почнува процесот на нејзино вриење и скислување, ама и тогаш е вкусна, за по две - три недели да се добие првото винце. :smir:
јас го имам пробано и можам да кажам дека е едно од моите омилени.Има некој пробано Chianti? И какво е ако има пробано?