Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.943
- Само ексклузива како новиот албум на Цеца:angel: може да го фрли во сенка и претвори во вчерашна новост Brexit, док кажеш ќекс. Лош датум избрале британциве за референдум. Тандерот им држеше едвај еден ден. Њуз фидот ми е поплава.
ТООООООО ЦЕЦОООООООО:ojeaa::ojeaa::ojeaa:

Бтњ кога сме кај #Brexit, добро кој гение ги измислува овие фрази, фори, тагови, слогани, шо и да се. Оддамна се прашувам. Спешл агенција постои за вакви работи шо си наплаѓа за услугите, или 5-6 хипстери шо немаат ништо попаметно во животот држат сеанси, се просветлуваат на тој начин, па го окупираат твитер?!
 
M

Moon Child

Гостин
Драга, се надоврзувам на муабетот од Бојан за родителите на ФБ.
Мене мама редовно ми коментира под слики „мила на мама„, а и не само под слики од мене, туку едно време споделував бидермаери и свадбени декорации и тракатанци кои ги правев, и под мама ми коментираше „браво срце на мама„. И нема да е тоа најтрагично ако женава не добива и поттик и што би се рекло, ветар у леџа од другарка, која под неа коментира „цела е на тебе тетко Весне„ , тука се дешава кулминацијата. ама што да и правиш, нека се радува.
А пак тетка ми има супер заебани коментари под слики.
На една слика јас и сестра ми гушнати, тетка ми коментирала „оваа слика во иднина многу ќе ви значи„ , на друга сестра ми и братучед ми, т.е. нејзиниот син, она коментирала некогаш во март 2013 година „најубавите„ , и тука не е крајот. Веројатно жената после одреден период т.е. некогаш во јули 2015 г шалтала сликите пак, и налетала на истата, го забележала својот коментар „најубавите„ и додала нов коментар „и најверните„.
Tретава тетка е крш, она редовно братучедкиве ги прави на некои Frames во срциња едната од едната страна, другата од другата, а тета триумфално себе се поставува во средина, и сама си коментира под својата слика „моите убавици, мојот живот„.
Заклучок, стариве се лудница со технологијава :D
 
H

HoT IcE

Гостин
Драга кд ќе ти кажу дека мрзу људи целу недељу освен днови кд сам слободан, знам дека ми веруеш.
Абе просто е чудно колко смо проста маса, колко смо некултуран народ и колко сас године немамо мрднато нигде сас општу културу. И не, не збору за исклучоци, збору за глобално ретардиран и некултуран народ, на чело лидери наши драги браќа од каде дојдовте да не дојдовте. А днска што е најтрагично па у време куде што слобода на говор се као највише поштуе, ако се изразиш дека за тебе педерлуци су неприродна работа и дека не подржуеш одма ти лепив плакату дека осудуеш и дека си заостонат. Ако кажеш дека у глобалу браќа су прости и симнати од планину ти си нетолерантан, расист и не знам што ти све. Драга, ја до сга све работу сас људи, сас стоку и жално е да се радуеш кд ќе ти дојде културан човек, научија си да работиш сас стоку и да те третирав како стоку, интересна ствар.

Нејќеше прво да га пишу овој ама предомисли ме кд прочита за тога болнога мајмуна од Битола што силуваја девојку док тј бија закључен у авто. Не бе, не треба суд, не треба ни Господ за овија, само едн пиштол и едн метак. Мамицу.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.120
Поени од реакции
15.931
Драга,

Стариве се лудница со технологијава, точно. Али од друга страна, тие сеуште користат зборови во коментари, колку и да се смешни за нас. Јас озбилно не го сфаќам, практикувам или толерирам трендов со тие мачињата, кучињата или верверици (што и да се) со срциња и бацки што си ги оставаат во коментари. И под нив ти треба да им оставиш слично цртеже. Стварно? Дотолку се затупивме што и зборови више не користиме? Глупава фб и инстаграм генерацијо.
И така. Не знам. Дома на сите им е жешко, само мене не. Ме опишуваат ко гуштер. Па, не е исто да си дома во куќа, и да вирееш на 5ти спрат без помошно ладило.
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Лaбaвo си глеaм Зaчaденa меaнa нa Алфa и oсеќaм кaкo ми умирaaт неврoните :)

Нaјтешки избoри у цел свет ќе бидaт oние зa нaјглупa нaциoнaлнa телевизијa вo Мaкедoнијa :)

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
 
A

Antigona

Гостин
Кајги,

Саботно расположение друже ,а песнава го опишува денов глуп :(


Midnight candlelight
You and I
Promised to share love for life :backa:
But I must have been a fool
'Cause me and you
Don't talk the way we used to :lut:
I just need to know
I'm in need of an explanation
'Cause I know that we still can make it right (y)
With no words love is complication
Do you love me baby?
:confused::confused::confused::confused::confused:

Just tell me what you like :unsure:
What you want :unsure:
Tell me what you like now :unsure:
Tell me what you like :unsure:
What you need :unsure:
Tell me what you like baby :unsure:


Remember when we played
Ran through the rain
Love was laughter, love was right :love:
I never shed a tear :place:
When you were near
Passion was never ending, yeah
Then you hurt me so :(:(
But I feel only pure compassion
'Cause I know that we still can make it right
With no words love is complication
Do you love me baby?
:toe::toe::toe:
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Гледам сега на вестите извештај од собирот на УМС на ДПМНЕ, гледам и не можам да се начудам. Млади луѓе, 20-25 години, застанале како мумии зад паторот. Други такви истакнале транспарент на кој што пишува, Никој не ти може ништо Никола. Еден ден овие деца ќе имаат 50, 60 години. На што ќе се сеќаваат, на кој свој идеализам од младоста, на кој свој чесен момент од животот? Толку ли немаат една корка леб за ова да го прават?

За неколку години ќе се претворат во нови патори, во нови Пешески, во нови Брколинди, во нови Милевци, во нови озлобени, гадни створења желни за власт и моќ, без принципи и без никаков морал.

Па зарем вреди за било што да бидеш куропушач на 20 години? Која мизерија, страшна работа.
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да се надоврзам и јас на муабетот за старците и фејсбукот.

Кога почина Манда глумецот, ви текнува нели, јеееееееееели Милунка... :D
Небитно, после ден-два на еден српски сајт искача статија за рандом србенда што нацртал графит од Манда инспириран од филмот Лепа села, лепо горе и цитатот негов, idem kuci kume, dosta je bilo...

После извесно време односно вечерта се пуштам на фејсбук, отварам нотификации и што да видам машкиот родител commented on you link.
Отварам и глеам коментар bate sreken rodenden...
...
. . .

уште не ми е јасно кој е тој bate што најверојатно останал без фејсбук честитка за неговиот роденден од страна на мојот машки родител.
 
Член од
20 јануари 2015
Мислења
309
Поени од реакции
609
По грешка на фифа манав accept на понудите за 4 играчи. Ќе се обесам.
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Инаку нека не ве лажат дека нема лек за мамурлук, има децо само треба тренинг и тренинг исто ко у спортот:icon_lol:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom