како што прочитав на тој форум, има многу мани....... не сака алуминиум и бакар, а и стакло?!??!http://www.forum.hr/showthread.php?t=326504
За сите недоумици. Знам дека е тешко да убедиш некој кому цел живот тенџерињата му се подгорени, ама и сијалицата била некогаш чудо
Тенџерето, односно дното на истото, треба да е од материјал на кој што може да се залепи магнет. Доволно е и само еден слој. Незначи дека ако е алуминиумски лонецот, на дното нема железен или друг слој кој привлекува магнети.како што прочитав на тој форум, има многу мани....... не сака алуминиум и бакар, а и стакло?!??!
нема ваљда да купувам само класични тенџериња само за да можам да го употребувам? прва работа која многу ја користам е експрес лонецот. 90% од јадењата во него се прават. не навлагам во тоа дали е повкусно во експрес, него сега ќе морам да готвам по 2 саата за грав, или зелка, или било што друго. голема мана е тоа што не трпи алуминиум.
за стаклен не спомнав дека е од мој интерес, него дека е набројано само на тој сајт кој го посочи. кај мене проблемот би бил неможноста да користам ексрес. а оној кој го имам е од алуминиум, а воедно и од тефал користам тафчиња, кои се исто така спомнати како некомпатибилни на индукциските.Тенџерето, односно дното на истото, треба да е од материјал на кој што може да се залепи магнет. Доволно е и само еден слој. Незначи дека ако е алуминиумски лонецот, на дното нема железен или друг слој кој привлекува магнети.
А баш ме интересира што вариш во стаклени садови, што ти е тоа пречка.
Нептун, техномаркет, електрометал.... Само многу мал избор имаат.kaj moze da se najdat takvi indukciski sporeti vo skopje ili mkd?
Слободно можеш да полниш и во Октан и во Лукоил. А и други приватни.Вака да прашам и јас, полнат на бензинските боци ? Знам нешто воведуваа забрана за полнење на боци за плин . Боцата е од 5 литра и ја користиме за готвење ?
На принцип на проточен бојлер. Автоматски се вклучува искра и се орвора протокот на гас кај греачот низ кој протекува вода во моментот кога ја отвораш славината. За 5 секунди имаш топла вода. Ги имаш во Скопје на Пластичарска Улица, во "LIAL".[DOUBLEPOST=1440680461][/DOUBLEPOST]Не можам да функционирам без плин во кујна. Готвење на јадењата со саати како на батерии кога користиш струја за готвење е жива глупост и трошење енергија без усул. Една боца ми трае од 4 до 6месеци, а се готви кај мене секој ден. Економски е максимално прифатливо, во однос на време на готвење и подготвување на храната исто така. Најпосле, на рингла од шпорет на струја не можеш да поставиш вок-тава и таа да си го даде максимумот во подготовка на одреден вид храна така да за мене готвењето на плин е незаменливо.На κој пρинцип ρаботаат болјеρите на плин и κолκу κоштаат?