Сапиосексуалност

D

dirty angel

Гостин
Научив и што е стереотипсексуалец :). Но сепак, друго сакав да кажам, дека изгледот знае понекогаш да не излаже, колку луѓе толку чуда, не мора да значи дека ако некој е убав дека е глупав и обратно...
 
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.828
Поени од реакции
7.710
Мојот маж е многу паметен, ама кај него ме возбудува неговото газе, а не математичкото знаење.:P
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Но сепак, друго сакав да кажам, дека изгледот знае понекогаш да не излаже, колку луѓе толку чуда, не мора да значи дека ако некој е убав дека е глупав и обратно...

Точно така. Има еден луѓе кои се истовремено и глупави и грди...

:D
 
Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
ubavo e da ima intelegencija,no sekako da umee da se kontrolira zaso ako vleze vo film deka toj e naj od site okolu nego bilo drugarki devojki ili neso poveke togas ke boli glava od nego....
Ako e mn.ubav treba da go delis a toa ne doaga vo predvid neli?
solucija:
ni mn.ubav nitu pak glup -so eden zbor sredina
no pred se da ima dusa i sovest
 
Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
18
Баби и жаби: нештосексуалност како термин се користи во оној, најопшт контекст - хетеро, хомо, би, а. Се друго се филии, фетиши, специфични преференци. Ако пак се преправаме дека „сапиосексуалност“ е валидна одредница, тогаш кои се паралелните? Мишкасексуалност? БМВсексуалност? Мачосексуалност? Се сомневам дека овие би ги користеле за нешто надвор од сеир. That said, загрижувачки број од вас еквивалентираат интелигенција и шарм, а понекогаш и енциклопедиско знаење на се тоа (изземајќи ги постовите на Разиел и Сусаро, кои бликаат од иронија), па испаѓа дека добар дел од вас можат сосема разумно да се декларираат како сапиосексуалци. На шарм паѓате, не на способност за решавање логички проблеми. Do differentiate.
 

831

HOATH IAIDA
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.645
Поени од реакции
11.630
Малку офтопик:
Другару Говнар а да го сменеше името, ќе не доведиш во опасност ако сакаме да ти се обратиме...знаеш сега со новиве закони, заеби ризик и све тоа :)
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Oва повеќе му доаѓа како еден вид пансексуалност. Кај пансексуалците пред физичкиот изглед, и половите (и се измеѓу), карактерот и карактерните особини се тие кои ги прават пансексуалците да бидат сексуално и емоционално привлечени кон некоја индивидуа. Ова доаѓа како пансексуалци кои имаат специфичен карактерни интереси кај партнерот, и ги влече нердизам, досетливост, висок интелект, акумулирано знаење, добар вокабулар, итн., како единствени карактеристики.

Ако играте на партнер картата, само мажи, или само жени, тогаш се работи за некој вид фетиш, не вистинска сексуална ориентација. Морам да го потенцирам ова зошто гледам наводно доволно голем број луѓе си се пронајдоа овде, ама не верувам дека тоа е повеќе од фетиш.
 

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Мислам дека не е лошо и тоа, али сепак си се водам според тезата на Марфи... ЉУБОВТА Е ЧИСТА ХЕМИЈА, СЕКСОТ Е ЧИСТА ФИЗИКА...
И знам дека колку е жената попаметна, сексот е полош , тоа не го кажувам ја туку статистиките... Пизда му матер, како и да е, Сексот си е кул скроз каков и да е. :))
 
S

Samurai_Sk

Гостин
Абе ајде мислам хахаха не знам можеби има такви умови што се палат на луѓе што се паметни генјалци да ама скоро 70% од таквите изгледат ајде да не употребам термин грди ама не привлечени воопшто физички,плус тоа многу од нив се чудни или се премногу арогантни. Така што не знам не верувам лично многу во сапиосексуалност, сепак физичкиот изглед и тоа колку си шармантен игра најважна улога за секс.
 

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Mora i fizicki da me privlekuva no intelektot, stavot i karakterot mi se presudni. Na primer ima nekoj virtuelno me privlekuva so stavovite znaci igra uloga iq/to ali daleku od ovoj ekstrem kako sapioseksualnost.
Ja pa imam slusnato deka nekoj saka glupi mazi/zeni toa apla pozabegano e. Samo mislam nema oficijalen termin za toa.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom