Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Член од
31 март 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали пилфудот може да го користат и девојки/жени или се препорачува само за мажи?
 
Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Дали пилфудот може да го користат и девојки/жени или се препорачува само за мажи?
Во упатството за употреба за 5%-от пишува дека е само за мажи.
Има и 2%-ен. Незнам дали може него за жени.
 
Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Незнам дали е логично да се трошат пари на глупост , како и да е против генот не можеш ништо ако си го фатил, инаку медицината нема лек за опагањето на косата или пак згуснување на косата сеедно, гледајте ги најдобрите доктори во Америка за опагање на коса и трансплнтација и тие се ќељави :D
 

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Група научници од истражувачкиот сектор на козметичката компанија L’oreal открија соединение што би можело да го спречи опаѓањето на косата.
Станува збор за таканаречениот стемоксидин, што има својство директно да ги ревитализира матичните ќелии на косата, а со тоа се спречува нејзиното опаѓање.
Клиничките испитувања на дејството на стемоксидинот на луѓе што имаат проблем со ќелавост, дале позитивни резултати.
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А што е со она,ако само на некои места немаш коса ? мене така ми е,ко пандев ми е косава и многу ме нервира...ме средува берберот,ама расте за 2 недели и лошо стои,тоест,мене не ми се свиѓа..има чаре за тоа ?
 
Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Имам проблем со косата више 2-3 години..цела глава ми е со мозолчиња некогаш многу ги имам некогаш не и од тоа многу ми се мрси косата(и кожата ми е мрсна) и проретчена ми е и ко сува..и ако не ја мијам секој ден после 2 дена ми како 1 недела да не сум ја миел..бев еднаш на кожно и ми дадоа еден шампон еуцерин ама малце ублажи само..и не верувам у такви работи па нешто бабински лекови да не знаете кој имал слично искуство..иначе имам 19 год
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Секакви сум користел..а сеа Palmolive белиот..највише ми годи ама џабе за 2 дена зејтин
Многу е тешко да го најдеш соодветниот шампон а ти штом сите си ги користел може од тоа да е.
А да пробаш со овој на сликата. Јас имам мерено и по цела недела ми е чиста косата и мислиш како да сум ја миел истиот ден.
139 ден од авон.

prod_1136776.jpg
 
Член од
25 август 2012
Мислења
9
Поени од реакции
4
Дали во државава Р.Македонија или во соседството постои соодветен доктор за да дијагностицира од што ти паѓа косата и да ти даде соодветна терапија? Ако постои таков доктор, клиника специјализирана ве молам пишете!
Моето искуство за 1 година опаѓање на коса е следно:
Косата почна да ми паѓа лани во јуни, мислев дека е од стрес бидејќи имав една хируршка интервенција, но косата постојано ми паѓаше.
Лани август бев кај др. Анчевски ми даде Мерц таблетки и Алпицин шампон (Алпицинот инаку пред него ми го препорача мојот фризер). Резултати никакви, ноктите ми се подобрија-зацврстија, косата ништо.
Во ноември отидов во Дермамедика кај др.Пешиќ, ми препиша Мерц таблетки, Алпицин шампон и 10 ласерски третмани. Резултат од ласерот косата станува пожива, се поднамали опаѓањето но нови влакна нема.
Во април оваа година бев кај др.Ирена во Воена болница, ми препиша Мерц таблетки + Биотин, Шампон Плантур 39, Пилфуд 2%. Од се ова не го користев Пилфудот оти читав по форуми дека ако еднаш почнеш да го користиш доживотно ќе го користиш. Резултати никакви-косата и понатака паѓа.
Во јуни бев во Државна клиника кај др.Весна, ми прпиша пантенол, синодерм гел и анафаза шампон.Резултат зголемено паѓање на косата.
Во јули пак кај др.Анчевски, ми препиша Керамине терапија (шампон, маска, ампули) + 8 третмани со ласер кај него во ординација. И од ова жив ужас. Косата во прамени почна да ми паѓа. Некој викаат дека умрените влакна побрзо паѓаат, за да се ослободи место за новите. Но за 2 месеца терапија од Анчевски јас ново влакно не видов.
Бев и кај др.Вај, ми препиша терапија која сеуште не сум ја земала зошто жената ми кажа се зависи од организмот.
Во меѓувреме пробував со сите рецепти од лук, рицинус, ад капки, пантенол...искрено ми се смачи.
Инаку за 1 година ги испитав сите хормони по 2 пати (дури и хормоните што не се испитуваат во мк, туку крв се праќа во странски лаборатории)- се е ок, АНА тестот е ок, немам полицистични јајници или било какви други гинеколошки проблеми, крвната слика ми е одлична, не работам со хемикалии, стресот е нормален како кај сите што живеат во ск во 21 век.
Темето веќе ми се гледа на главата, не ми се излегува од дома, а кога сум надвор ич не се чуствувам убаво, во депресија сум.
Ако навистина некој имал ваков проблем и го решил или нашол добар лекар било во земјава или во странство ве молам пишете!
Однапрет многу ви благодарам
--- надополнето: 25 август 2012 во 03:57 ---
interesni pozitivni iskustva spodeluvaat na forumot na femina za uspoeshnost na tretmanite na DR. Vais. neznam dali tretmanite se uspeshni i kaj mashki :)






Slicni laserski tretmani primenuvaat i kaj Dr. Ancevski
imaat tretmani so laser i so третмани со volumed® и третмани со растителни стем клетки (Мalus Domestica), http://www.kord.gr/default.asp?pid=6&la=7

Dali nekoj od forumot ima odeno na vakvi tretmani kaj Dr vais ili kaj Ancevski i dali istite bile uspeshni.

Jas licno bev na pregled kaj Ancevski i mi gi predlozija tretmanite ama ushte ne sum reshil dali da odam. Zasega mi preporacaja samo proizvodi za kosa od Kermaine H.
a spomnaa deka imaat i nekoi germanski of istata firma bergmann kord koi bile pojaki i poskapi.

Dali nekoj ima koristeno vakvi tretmani ili proizvodi od Bergman Kord od kaj Ancevski.


Drug interesen tretman e ovoj so plazma PRP (Platelet Rich Plasma)
http://www.kord.gr/default.asp?pid=119&la=7
Dal nekoj ima nekakvi informacii za istiot.


I ushte ova informacija e interesna i se vrti denovive po internet
za proizvodot
Neogenic na Loreal
http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Formulation-Science/L-Oreal-to-launch-new-active-to-increase-hair-density
http://www.trx2.com/community/loreals-upcoming-hair-loss-product-based-on-stem-cell-research-and-a-warning/

Se nadevam ke se razvie interesna i korisna diskusija za ovie temi dokolku nekoj vo ovie goreshtini odvoi vreme za forumot :)

Јас бев кај др Анчевски пред една гдина кога и започна да ми паѓа косата (100 тина влакна на чешлање ми паѓаше). Ми препиша Алпицин шампон и Мерц таблетки, опаѓањето стивна но не престана и немав нови влакна. По 1 година (крај на јуни) повторно ми се појави опаѓање на косата и пак бев кај др Анчевски. Ми ја даде терапијата со Керамине (шампон, ампули и маска) и 8 третмани со ласер кај него во ординација.Третманите траеја 1 месец (се оди 2 пати неделно по 1 час, косата ти ја мијат со шампон, ти ставаат маска па ампули, на крај доаѓа ласерот од 15 мин). Еден третман чини 1200 ден. Веќе во вториот месец ми се појави енормно опаѓање на косата, што значи ако ја пипнам ми паѓаат 100 влакна а не да ја чешлам. Ужас. Му кажав на Анчевски и ми даде плус Пилфуд од 2%. Колку што читам по форумов и без третманите на Анчевски Пилфудот имал дејство. Така што незнам колку е добро да се оди кај Анчевски, моето искуство е вакво.
Поздрав, ако најдеш некој нормален лекар во земјава или било каде те молам пиши.
 
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ми рече фиксна цена е 3500 евра без разлика во каква состојба ти е косата и имале многу што иделе на операции кај нив и славни личности курци палци и млади луѓе ,доаѓало тим од Гејлада и ти правеле операција
а можеш да ми објасниш какви се тие операции (пресадување)
 
O

onlya

Гостин
И мене веќе неколку години ми паѓа косата, лани отидов на лекар во железничка ми рече да си направам целосна анализа на крвта и ми даде некои витамини и шампон. Крвната слика еден месец ја правев после тоа докторката еден месец ја чекав за да и ги дадам резултатите и така не ги однесов и не ни отидов веќе кај неа. Витамините ги испив ни косата се подобри ни ноктите ми станаа појаки пошто требаше и тие да зајакнат, а од шампонот главата ми се наполни со рани и престанав да го користам.
 

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А колкава е нормалната граница на паѓање на влакна бе? некогаш знаат да ми паднат 2-3 влакна кога ја мијам на сабајле малечки, ама а видам едно влакно на раката и паники ме маваат :) иначе сќраја да е немам проблем :D
 

SaLt

symbian & iOS master & android
Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
84
Za Vesnaaa
Имам слушнато за некоја руска клиника која ти прави трихограм( ти скубнуваат снопче коса, па се испитува деталлно и под електронски микроскоп ) и после тоа ти даваат терапија. Е сега имале некое преставништво и во Македонија аама каде, што како НЕ знам. Ова ми е така подслушнао од луѓе .

Е сеа незнам како нашиве др. даваат терапија без да направат трихограм. Оди и до клиника , дерматологија, побарајте ја др. Јованка она е баш спец. за коса

Sent from my X8 using Tapatalk 2
 

Kajgana Shop

На врв Bottom