Бременост

Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
dali moze da dobijam sovet za ranite znaci na bremenost, imam pricina da se somnevam deka sum bremena a pominaa samo 5 dena od denot na odnosot, toj period bev vo ovulacija, i ovie denovi custvuvam losenje od pomisla na hrana,i losenje posle jadenje, mala bolka kaj polovinata i jajnicite, postojan iscedok, zesko pa ladno temperatura i zgolemen pritisok. Mozno e da e bremenost, tolku rano?


Moze da e od poveke pricini...Ako se somnevas na bremenost, mozes da probas i so test, ako ti e neprijatno da odis na doktor(ne ti gi znam godinite, jas kako pomlada koga se somnevav pravev testovi). Kako i da e, ne cekaj.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.167
Поени од реакции
3.135
Kolku se sansite da ostane bremena vo neplodni denovi ??? Kolku cini eden test za bremenost ako moze da mi kazete???
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Член од
14 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
4
Postojano citam za plodni denovi no edni sajtovi mi davaat eden rez.drugi drug oh na koj da veruvam ,a znae li nekoj koi se prvite znaci na bremenost osven docnenjeto na menstruacija dali porano ima nekoi znaci ????????
Јас знам по моја пријателка она забремени одма не и требаше мн време, првите три месеци и беше многу лошо, повраќаше, спиеше до покасноо и беше топло па на некој моменти ладно, послем 4-5и6месец немаше мн проблеми се си беше доброо не и се гадеше но сепак не ја дршеше место... и еве ја сеа си има бебенце и се и е супер.. :)
 
Член од
5 декември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
8
Јас би споделила едно искуство од моја пријателка која забремени неподготвена: имаше големи болки во стомакот, отиде на гинеколог и и кажа дека тоа е овулација која најверојатно ќе резултира со бременост. И не верувајќи дека баш така лесно би се случила бременост- И СЕ СЛУЧИ! Е после тоа хормоните збеснаа- што ми требаше, мал ни е станот, не ми е сигурна работата, бла, бла...ете сега едвај чека да се породи и следи инструкции од др. Бато кој можеби е најзаслужен за уште едно бебенце во нашата чудесна Македонија:)
 
Член од
1 април 2014
Мислења
19
Поени од реакции
3
Лесно е да се забремени, но не толку лесно да се води бременоста... Јас останав бремена пред две години и го изгубив... се разочарав премногу, болно беше искуството... од тогаш никако да останам пшак бремена, отидов на многу места и ништо... сега последна надеж ми е др. Таше, веувам во него, и знам дека ќе ми ја врати вербата и во се од што имам кренато раце :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom