Убиен е Осама бин Ладен!

  • Креатор на темата Syn
  • Време на започнување

Syn

^ Фабричка грешка
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.146
Поени од реакции
40.870
Знак прашалник е сеуште али 99% официјална е оваа информација, 3 различни извори потврдија за CNN дека јенкиве го имаат телото на Бин Ладен ( или, тоа што останало од истото, сеедно ), детали од акцијата не се знаат, ниту како е убиен ниту дали некој друг настрадал во оваа акција.

Се чека прес од америве за официјална потврда на оваа информација.
Osama bin Laden is dead, CNN John King's reported Sunday night, citing sources. President Barack Obama is to address the nation momentarily regarding bin Laden's death
Congressional and administration officials tell CNN Osama bin Laden is dead. He was reportedly killed in Afghanistan.
извор, CNN, моментално тераат уз брејкинг њуз :salut:
 

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Jas sum vo SAD, od kako izleze vesta nema nisto drugo na tv osven vesti za Bin Laden. Vo pakistan ubile grupa na lugje i pri proverka na identitetite se nasol i toj na Bin Laden, spored dnk, otisoci od zabite i odpecatoci.
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
2.522
абе бин ладен 10 пати го убија.. овој повеќе живота и од мачка д ане има.. баш сеа ке видам дали има нешо на еурољуз или на си ен ен
 

Syn

^ Фабричка грешка
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.146
Поени од реакции
40.870
Така е, во Пакистан, во близина на Исламабад, сега на CNN кажаа, текстот од горе ми е копиран од веб страната али очигледно грешна им е таа првична информација.
 
Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Потврдено е од претседателот Обама. А и од сите celebrities кој ги следам на twitter :)
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Лошо им оди или немаат време да измислат добра приказна за своите воени акции, пример за во Либија кој нормален поверува дека таму се за заштита на цивилите, и малите деца знаат таму се поради нафтата. Им треба вакво нешто за да им се зголеми довербата, па ќе видиме што ќе излези во теков на денов.
 

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Е тек сеа ќе попиздат Ал Каеда. :pos2:
 
S

Shellshock nam67

Гостин
Русите го убија Шамаил Басев панданот на Осама во Чеченија тоа го потврдија и самите исламисти овде и симтоматично ако е навистина убиен што не го покажат неговиот леш или ќе исценираат негова смрт согласно програмата за заштита на сведоци пошто тој е нивни човек Ал каеда е американско чедо, направено за борба против тогашен Советски сојуз.
 
I

IBIZA SOUND

Гостин
sega i jas slusnav od drugar koj sto se naogja vo new york deka e ubien bin laden i po ulicite na new york se slavelo
no jas nekako ne veruvam vo ova
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.403
Поени од реакции
13.719
Озлогласениот прв човек на Ал Каеда Осама бин Ладен е мртов. Го убиле американските копнени трупи во Пакистан, близу до главниот град Исламабад. Веста ја соопшти лично претседателот на САД Барак Обама, кој ја дал наредбата да се тргне по Бин Ладен откако разузнавачите ја откриле неговата локација. Како што раскажа, војниците успеале да го одземат неговото мртво тело од соборците по жестока престрелка. Бин Ладен беше на врвот на американската листа на најбарани терористи како мозокот зад повеќе напади, меѓу кои и нападите врз Нујорк и Вашингтон на 11 септември 2001 година, во кои загинаа 3 илјади луѓе и беа урнати њујоршките кули близначки. Тој речиси цела деценија им бегаше на американските сили и нивните сојузници и покрај тоа што главата му беѓе проценета на 25 милиони долари. Неговата смрт е голем удар за ал Каеда и јасна порака од САД - колку и да трае, правдата ќе биде спроведена. Но иако веста за смртта на Бин Ладен собра славеничка толпа пред Белата куќа, расне и стравот од напади. Стејт департментот ги предупреди своите амбасади и Американците низ светот на можна одмазда на ал Каеда.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=137389
 

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Слават Американците човече. Ко да им е некој државен празник. Само го провоцираат Блискиот Исток.
Наместо да мислат тек сега како ќе се заштитат од безброј бомбаши-самоубијци.
 
H

HITCH

Гостин
Сеедно дали е мртов или не, Американциве воено сакаат да се повлечат од таму. Тие веќе си бараат нова територија за пустошење. За да може да се повлечат од Афганистан, мора да објават дека тој е мртов. Ова, според мене, е некој договор во кој сите ќе си имаат ќар. :toe:
 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
billmaher Bill Maher

Somali pirates, Gaddafi's son, now bin Laden - do NOT fuck with Obama, he's Gangsta!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom